Thursday, 19 April 2012

Happy Birthday Angah Haziq

Hari ni harijadi Angah yang ke 15 (18 April 2012). Macam biasa, Nandos jadi piihan. Tiap kali besday, mesti pi Nandos..sampaikan org yg keje kat Nandos tu pun kenai..hahahha. Bulan Jan, Apr, Jun, Ogos, October semua nandos..kekkekekke...Dah besar anak ibu...Tahun ni PMR.......hahhaha..jgn byk main. Asik ber twitter, ber fb tak sudah.


Food that we ate at Nandos..huhuhu...meriah..





Anak beranak......................


Birthday boy.........

Birthday cake..








Sunday, 1 April 2012

Things that I bought when I went to Korea

Banyak benda gak yang akak beli masa kat Korea...beli kat Korea, bawak balik Malaysia..hahaha..

Korean Silk - 4 Pasang akak punya, 2 pasang lagi utk Su dan Eryn (gambo takdak, sbb tak amik..nak tunjuk gambor ehsan google, xde yg sama..kekekke)

Blanket - 3 helai..(berat..hahahha)
Stoberi Korea...tu pun bawak balik Malaysia..harahahrahha..

Pengetip kuku, leh jadi keychain gak..


Skrang melambak jual kat Langkawi dan juga The Zone, JB


Pepero. Korean Snack. Mcm Rocky kat Malaysia ni.
Ada 3 jenis..satu lagi warna kuning. Tp akak suka yg ijo...sbb ada almond..

Sunflower seed coated with chocolate.



Biskut ni..akak luper namanyer....

Korean traditional candy...

Ni pun luper nama..hahhaha

Bepang Korea...

Instant Coffee


Fruits ni pun beli gak..bawak balik Malaysia..har har har


Fridge Magnet

Fridge Magnet

Ni pun beli..tp tatau nama..hehehe


Gambar ehsan google - T Shirt I Love Korea

5 helai untuk anak anak - gambar ehsan google

Pattern gini pun beli jugak..hahhaha..memberatkan beg aje.. - gambar ehsan google

Pemanggang ajaib..jauh bawak dari Korea.. - gambar ehsan google



- KESEMUA GAMBAR GAMBAR DI ATAS ADALAH DARI GOOGLE ~ akak pinjam..sbb barangan yang di beli adalah serupa dan sama -




Haemultang

Haemultang ni makan masa kat Korea ari tu. Tp akak tak ingat langsung nama kedai yg kami pegi. Cuma ingat, kedai tu kat dalam Kwangjang Market. Sedap. Restoran ni mmg served seafood sahaja. Resepi...tak tau ekk........keekkekke.........

Macam macam ada dlm haemultang ni,  vegetables, cabbage, bean sprouts, shrimp, pepper powder, cili paste. Boil until cooked and served with kimchi and other side dishes. Sangat lah sedap, espcially makan time sejuk sejuk...and makanan plak panas panas...perghhh....






Korea Winter - Day 8

10 March 2012

Last day.....hari ni hari terakhir di bumi Korea ni. So, plan nak dekat dekat jer, sbb malam nanti nak fly balik ke tanahair terchent...

Hari ni ke Coffee Prince Cafe..xleh nak lelama, sbb nak pack barang bagai...malam kang nak balik dah....Since kami ber3 sahaja, anak anak mashi bermalam di rumah kawan mereka di Korea ni..maka kami amik jalan mudah je. Naik cab. Tu yg senang........hahhahaa. Takyah susah susah mendaki turun naik tangga subway. Dlm perjalanan,driver taxi tu tak tau kut..kami nak gi mana. Dia just masuk jer area Hongdae tu. Mujur Jass ternampak signboard cafe. Kami stop jer kat tepi jalan, dan jalan kaki...Sebelum ke Coffee Prince Cafe, sempat gi naik rooftop kat Namsan 3 tu.



Dah sampai Coffee Prince Cafe. Kami beria amik gambar, sekali kuar pekerja kat dlm tu melarang amik gambar. Kena minum coffee dulu, baru boleh ambil gambar..hahaha..Nak ambil gambar menu pun tak boleh...takpe lah...

sama kaler ler pulok..hahaa
Dah lama tak naik beskal..hahhaa









Yonsei University
Coffee Prince Cafe turun ke bawah sebelah kiri ya...
Gedikkksss...hahahaa

Udah udah tu..jom balik..hahaha..banyak mende nak setel kat guesthouse...Sebelum balik, sempat lagi meninjau ke area Namdaemun..hahhahaa

Barangan nak di bawak balik...snap one day before.
On the day nak balik itself, bertambah tambah...hahahhaha
Okay..mau balik sudah....geleng kepala ahjussi airport transfer tu tengok barangan kitaorang...... banyak sungguhlah..walhal 3 orang jer..tak termasuk Nana dan Mimi..depa bawak baju sendiri jer..hahaha..Masa check in luggage, staff kat kaunter tu xleh detect lak luggage yang kami beli. Kami beli 24 hours before departure. Haru sungguh. Ini menimbulkan kemarahan..hehe. Walhal dah siap tunjuk email notification yg kami tambah lagi luggage menggunakan nama Mimi. Xnak lak dia percaya. Sabar jer le..mmg lama sungguh ka kaunter menyebabkan kami x dpt nak lepak lepak mengopi dulu.





Lebih kurang jam 1100 malam waktu Korea, flight take off. Bye bye Seoul. Begitu banyak kenangan menarik dibawa pulang. Lebih kurang jam 6.00 ++, kami mencecahkan kaki di bumi Malaysia. Sepanjang dalam perjalanan, akak tidor ajer lah ya..kebetulan seat sebelah takdak orang..apalagas...konker....Sampai LCCT, masing masing terpisah...mencari kenderaan sendiri untuk pulang...lega..letih..seronok..segala perasaan bercampur baur...Yang pasti mmg happening. Next time boleh pergi lagi...