Wednesday, 23 January 2013

Salam Takziah

Assalammualaikum...

I was on my way nak hantar Hafiy to the babysitter's house. Handphone dok berbunyi bunyi tak henti henti. Biasanya kalau hp berbunyi awal awal pagi, mesti berkaitan hal hal kekeluargaaan. Jarang sangat panggilan dari office or friends, unless something urgent. 

My sister yang called rupernyer, then she said, Wak Din just passed away. Arwah Wak Din (Kamaruddin) was the husband to Wah Ana (Zanariah). Wah Ana is my father's sister. 

We are very close to Wak Din and family. Close juga with all cousins, nieces and nephews. Umah emak pun bersebelahan jer ngan umah depa ni. 

Sudah sampai masanya. Wak Din pun memang dah lama sakit. Sakit tua. Bila dah tua, mcm mcm penyakit ada. Camner pun, Al fatihah. Moga roh arwah di cucuri rahmat. Kini sudah kehilangan satu lagi ahli keluarga dari generasi Abdul Hamid Kulup Dahaban.

Arwah selamat di kebumikan di Tanah Perkuburan Kg. Jeliang, Manong, Kuala Kangsar Perak. We never know when is our time.

Alfatihah.....








Saturday, 5 January 2013

Happy Birthday to Haikal

and happy birthday to ibu too...hahaa..



Actually birthday Haikal falls on 3rd January and mine is on 5th January. As usual, birthday celebration just makan makan jer. Kali ni pergi Chillis pulak...

aduhai..sian anak ibu..birthday cake pun tak dapat. Pastu incident memalukan dan menyakitkan hati. So, lenkali tak payah ler kita pegi makan kat Chillis Mid Valley ni....kannn...Gambar pun tak sempat nak ambil elok elok...next year ye Haikal...ibu try to arrange your birthday molek molek mcm yang lain lain.

Incident menyakitkan hati...selepas makan, one of the chilis staff tu, bleh kejar kitaorang yang dah keluar dari restoran tu...just to claim that we didn't pay the bills. Aduhai...siap argue lagi....lastly akak kuarkan resit and showed to him. Bila dia tengok resit, he just walked away. Not even say sorry....rasa nak @#%$^&#$(@&(....Rasa nak chiliiiiissss jerk...

At that time pun dah almost 11 pm. Malas tul nak kecoh...tp still sakit hati. Ikutkan mau aje turn back and speak to the manager. Tp akak ni very slow in action..masa tu, not even thinking of that at all. Dah masuk keter, baru terasa nak @#@*(&$(@#*&%(.......hahahha..

Btw, done is done. Dah komplen thru website. Mmg banned terus Chillis Mid Valley. Yang kat mid valley jer la...kat tempat lain, pegi gakk........hahhaha..