Thursday, 26 February 2015

Selamat Bertunang Hidayah

19 February 2015 (Khamis)

Selamat Bertunang to my niece kami panggil Dayah jer (anak abang).  Kengkawan dia panggil D kut....Majlis buat kat umah my sister di Putrajaya. So, my brothers dari Kuala Kangsar dan Ipoh terpaksa ler datang PJ eh.....Bukan buat majlis beria sgt pun...so, pada AKRAB Generations, kalau ada yang tak di jemput, mintak maaf banyak banyak. Cuma majlis sesama keluarga. Nanti kenduri kahwin pula...semua akan di jemput..In Sha Allah.



Kali ni kami plan, adik beradik berpakat masak sesama, buat semua sesama. Takyah catering la kut dia. Memasing sponsor apa yang patut. So, saya macam biasa, walaupun memberi sponsor, bukan akak buat sendiri pun..hahaha...order jer. Memandangkan saya ada beberapa kenalan yang suka mem baking ni...untuk cup cake, red velvet cake dan cheese tart, saya order dari Dapur Makngah (kat facebook, sila gugel dapur Dapur Makngah.. Instagram pula dapur_makngah). manakala baby pavlova dan cream hornpuff saya order dari anna @ bakemecupcake. Hasil kerja mereka ni  kemas dan dan rasanya pula sangat sedap..

Hasil dari dapur makngah
Pinjam gambar dapur makngah - cheese tart
Ni pun gambar dapur makngah gak - red velvet



Cream hornpuff - pinjam gambar dari bakemecupcake


Hasil dari bakemecupcake - baby pavlova



Cake in a Jar (Red Velvet & Vanilla Blue Ombre) 
Alhamdulillah majlis berjalan dengan lancar. Semoga pertunangan terus membawa ke jinjang pelamin. Makin bertambah ler cucu akak nanti ye....skrang pun ada 2 + 1..huhuhuh..Takmo panggil opah tau. Panggil Nenda Chik...hhhee...mengada. Seronok kumpul ramai ramai adik beradik semua ni. Lupa nak ambil gambar opah. Alhamdulillah...panjang umur Opah. Sempat juga melihat 2/3 orang cucu naik pelamin. Dah jadi Onyang pun...




Anak cucu Hajjah Maiselamah
Cucu cucu perempuan Hajjah Maiselamah
Cicit



Chalet Terapung Segantang Garam

The story can be read here  Chalet Terapung Segantang Garam