Monday, 28 December 2015

Jom tengok wayang

Dah lama tak tengok wayang. Sekali pegi tengok...tu dia..marathon...hahhaaa..

23/12.2015 - gi tengok Dilwale dengan asbend saja. 

Dilwale ni pada saya, if bukan SRK dan Kajol yang berlakon, out trus gamaknyer movie ni. Jalan citer dah best dah pada saya, tp garapan macam x cukup sempurna. Macamana nak cakap eh...hehhe. Patutnya scene SRK dan Kajol lebih banyak dari scene orang lain. Pastu ending macam tak baper best jer pada saya..haaha. Saya wish that ending nyer SRK dan Kajol sama sama membenteras penjualan dadah di kawasan mereka dan orang orang yang terbabit di masukkan ke penjara. Tp Kajol memang lawo siot beb dalam movie ni....One thing yang saya x nafikan, pengarah movie hindustan sangat pandai mencari lokasi penggambaran. Especillay untuk lagu Gerua. Perghh..lawo giler.......dan lagu lagu sangat sedap. Pelakon tambahan (adik Kaali dan dan adik Meera) kurang menyerlah pada saya. Itu pada saya......untuk menonton Dilwale berulang kali, idak ler. Tak macam movie Khabi Kushi Kabhi Gham atau Kuch Kuch Hota Hai yang mana saya sedia jer menontonnyer berulang kali di pawagam.....di pawagam ye....hehhehe..ataupun movie Dilwale Le Jayenge...

24/12/2015 - Bawak anak anak pergi tengok starwars pula

Star Wars memang adalah movie  yang saya memang tengok sejak dari mula lagi. Jadi, adalah satu kerugian if yang ini tak tengok ya. Best...pada saya. Walaupun agak kecewa di penghujung...hahaha. Yelah.....ending nyer....cuma Ray bagi lightsaber pada Luke..and habis...ntah baper tahun lagi nak tunggu sambungan Star Wars ni. 


27/12/2015 - Tengok chipmunk

Ni sekadar memenuhi keinginan dan kehendak anak anak jer. Saya suka juga movie chipmunk ni. Kali ni jalan ceriter santai jer kut...lagu pun best best. Okay ler. Boleh le bawak kekanak pegi..walauupun ada scene mcm tak baper sesuai. Tp minor jer kut...asalkan parents leh bagi penerangan ke anak anak..