Monday, 14 November 2016

Sime Darby Treasure Hunt 2016

12 November 2016

Tahap kemalasan melampau nak update blog. Kagum saya dengan mereka mereka yang rajin update blog, rajin cerita perihal diri sendiri, rajin share info especially info info travel, rajin letak gambar gambar semua tu. Memang memerlukan kerajinan tahap tinggi. Saya punya trip Busan - Seoul hari tu pun blum buat lagi. Malas nak upload gambar.

And this is about our Treasure Hunt. After one year takde Treasure Hunt, kali ni SD kembali lagi dengan event Treasure Hunt 2016. Kali ni temanya adalah RISE. RISE membawa maksud:

R - esults
I - nnovation
S - Sustainability
E - nergy

Dan perjalanannyer pendek sahaja. From Ara Damansara to Pulau Carey. Jadilah...hahhaa. We join the Treasure Hunt pun just for fun. Menang or kalah is lain cerita.

This is my team member. And the name of the Group is Diva La Diva...hahhaa..diva la sangat. The questions..hmm..kena cari balik all those questions. Ntah humban mana, lupa dah..

Kaler tudung ter lain dari yang lain..sorri...mak silap pilih kaler...walhal bukan xde kaler tu...hahahaa

The journey start at 8.00 o'clock in the morning. Saya as the driver, airin the navigator. The other two, sila cari jawapan ye. Bagus navigator saya kali ni. Xde sesat sesat. Baca tulip dengan baik sekali...hehhehe....

The final stop kat Pulau Carey. Kena reached there by 2.30 pm. Alhamdulillah, we managed to finish before 2.30pm. Tapi nak tunggu annoucement, punya la lamaaa...kepenatan dan kemengantukan. Sambil sambil tu depa umumkan lucky draw. Dan saya tersangatlah lucky nyer kali ini. Dalam mengantuk, tiba tiba nama diumumkan dpt hadiah. Terus segar bijik mata. Jadilah walaupun dpt washing machine DD Inventer brand Sharp. Tak merasalah grand price yang terdiri dari Gopro Hero5, Ipad mini dan Iphone (tak ingat iphone apa). 

Double kegembiraan. 

Saya kata double happiness, sbb 12 November 2016 tu adalah  23rd Wedding Anniversary saya. Org celebret anniversary, but i went for treasure hunting..hehhe. Same goes to Shieda. Anniversary kami sama tarikh...hehhee. Alhamdulillah dpt washing machine.....washing machine kat rumah pun dah mintak nyawa dah.....hahhahah...

By the way, it was fun. Dapat no 36 out of 94 cars. Okay ler ler....dapatlah 400.00 divided by 4, and 100 seorang. Pulang modal. Next time, tetap akan join. Asah skill mencari benda benda tersembunyi sambil perah sket otak...hahahaa.