Showing posts with label Beauty & The Beast. Show all posts
Showing posts with label Beauty & The Beast. Show all posts

Tuesday, 8 October 2013

Pedicure and Manicure

Let's go pamper yourself.......

Dah byk kali saya pergi buat pedi and manicure ni. Cuma bila pergi ke sini, baru terpk nak masukkan dlm blog..huhuhuhu...Honestly sepanjang 45 tahun idup, tak penah pegi suruh orang potong kuku kaki dan tangan.. Kuku potong sendiri.......My first time was in Vietnam. Tu pun sbb kengkawan dok mengajak.....After that, hari hari tengok Groupon to get cheaper price for Manicure and Pedicure..hehheh..

This salon is at Setia Walk, Puchong. By using groupon we just pay RM34.00 sahaja. Murah kann..If you take the package they offer pun lom tentu dapat rege camni..Cantik tempat ni..masih baru lagi rasanya.

Address:  BLK C-9-G, Setia Walk, Puchong








Dia suruh pilih kaler..and i said, No..no...no......

Rendam kaki sebelum potong

Buang kotoran di celah celah kuku kaki..

Erk..model rawatan kuku..hahahha

Kikis ujung kuku sikit bagi sama rata....hehhe

Ni di panggil puffing...bagi kuku berkilat. Ala ala mcm kita kiwikan
kasut tu ler...letak kiwi pastu tenyeh sampai berkilat..hehhe

Massage

Sudah selesai sebelah tangan

Huhuhu...kuku berkilat jari debab...hahhaa


Naper saya beria tepek Emphasis Nails ni..hehhe...sebab saya mendapat apa yang saya mahu..

Potong kuku jari kaki / tangan (upon request. Klu yang nak biorkan panjang, depa ikut jer)
Buang segala kotoran di celah celah kuku jari kaki / tangan termasuk lebihan daging tak berkenaaan pun kena potong..hehhe..bagi keliling kuku bersi dan licin....
Scrub tumit dan tapak kaki...
Massage kaki / tangan
Kilatkan kuku jari kaki / tangan ( dipanggil puffing) - setengah tempat letak oil sahaja...
Dan pekerja nya amat teliti / tak rushing...

Saya penah buat di satu kedai di IOI Mall Puchong, saya terpaksa membayar harga lain untuk puffing. Begitu juga dengan satu kedai di Bandar Puteri Puchong. Harga lain untuk massage kaki..Dlm ertikata lain, Basic Pedi & Mani setiap kedai tak sama ler kut ehh....tak tau ler saya. For those yg dah biasa pergi buat Pedi & Mani ni...mungkin lebih mengetahui....saya org yg baru mencuba..hehhe...