Showing posts with label Everland. Show all posts
Showing posts with label Everland. Show all posts

Tuesday, 26 November 2013

Korea - Autumn Day 6 - Everland

4 November 2013 


Moh baca pasai Everland kat SINI. (hahaha..udah luper..ke Kimchi Land dulu ker atau ke Everland dulu...) Sesampai di Everland, oppa driver kena park bas kat tempat yang disediakan. Kemudian kami naik shuttle bus menuju ke Everland. Disini kami diberikan lunch pack and juga tiket.  Sekali lagi Gina berpesan, tepat jam 5.00 petang, semua mesti berada di bahagian main entrance. Jangan ada yang lambat...ahahaa.. Masuk everland ni, dah tua tua dah malas nak main main game dalam ni. Bagi chance ler pada bebudak muda...seronok bebudak bujang JPA ni main game. Kita orang temankan ajer....So, nak cerita lebih lebih pun x tau dah..tengok gambar ajerlah yaa...ehhehe..Banyak permainan permainan menarik dalam ni. 

Dlm shuttle bus ke Everland

Ticket masuk
Main entrance
Our lunch box

Cantik...mcm bunga kobis.





Pepehal sebelum kita gi main main, jom kita gi Safari dulu. Tengok rimau, singa dan beruang... hehehhe. Jenuh gak berbaris nak sampai turn. Ramai gak orang...Seperti biasa, tour group leh jump queue.. hehehhe ataupun klu nasib orng belakang baik, tour group bagi lepas dulu...sbb satu bas nak cukup cukupkan kami satu group. Nak masuk safari ni kena naik bas. Bas tu ada jaring u...haha..takut kang rimau lompat..beruang lompat..uishh..naya..




King of rimau..hehhehe..
 

Kebanyakan binatang dalam ni dah well trained. Mcm beruang ni..pandai jer. Bila soh berdiri, dia berdiri, soh lari..soh bye bye...tp dpt upahler...biskut dari driver bas dlm safari tu..hehhe..Tak banyak sangat binatang. Yg ada harimau, singa, beruang....satu lagi lupa...bukan serigala..mcm musang..tp ntah apa ya...hahahha..org tua yg selalu long term memory lost..Sekejap jer masuk safari ni....



Sambil sambil tunggu anak sedara & bebudak bujang JPA ni gi naik extreme roller coaster, posing posing jer lah dulu.....pusing mana pun..mesti nak cari daun kaler kaler gakk..hehhee..Sampai kawan saya kata...x jemu ker kak....dah byk gambar daun warna warni tu...hahhhaha



Double Rock Spin...
 

Roller coaster gak..tp yg biasa..








Rombongan cik kiah staff JPA Parcel C...
Tepat jam 5, semua berkumpul di hadapan pintu Everland. Biasalah, ada gak yg lambat..hehehe...udah ramai..26 orang semuernyer....redho jer lah. Dah penat main main kat Everland, kita gi dinner lak ya...kali ni dinner kat Restoran Siam. Dekat jer ngan everland ni.





Fish fillet sweet sour

Squid

Tomyam seafood

Mixed vege
White rice
Telur goreng



Selesai dinner, kami menuju ke Dongdaeumon market. Nothing much yang di cari kat sini. Gina bawak yang lain lain pi masuk Doota Mall. Since saya mmg dah memborong masa 3 hari yang terawal tu, kami jalan jalan jer....Dalam kepala just dah pikir nak tido jer...hahhahaha...Selesai di Dongdaemun, kami menuju ke Yoido Hotel. Baru sempat snap gambar dalaman hotel ni.

Katil ni boleh buat dua orang



Jom tido..Gudnite semer....badan sudah penat, otak sudah letih...esok kita mulakan hari yang baru. Esok hari ke 7, kita akan ke Duty Free, Cheongnye Stream, Gwanghamun Square, Namdaemun dan Myeondong.