Showing posts with label Mee Udang Kuala Sepetang. Show all posts
Showing posts with label Mee Udang Kuala Sepetang. Show all posts

Tuesday, 11 March 2014

Mee Banjir Udang Mak Teh Kuala Sepetang

Throw back punya cerita yang mana saya lupa bertarikh bila. On d way balik from Penang to Kuala Lumpur, TSY geng nak merasa makan mee udang Kuala Sepetang. So, here we are. Sebenarnya nak makan mee udang Mak Jah. Kebetulan hari tu, kedai mak jah di tutup untuk kenduri perkahwinan salah seorang pekerjanya. Maka kami merelakan diri untuk menerai mee banjir udang Mak Teh. 

Gambar ehsan google
Gambah ehsan google




Lain orang, lain citarasa. So sehingga setakat ini, saya dah mencuba tiga kedai di Kuala Sepetang ni. Kedai Mak Jah, Pak Hashim dan Mak Teh. Kalau di tanya kepada saya, lain kali mau makan di mana. Jawapan saya: 1) Mak Jah - banyak pilihan  2) Pak Hashim - tak byk pilihan, tp masih variety.Kedai Mak Teh - mungkin saya akan berpikir banyak kali.  Dan ada satu lagi kedai yang saya lupa namanya.





Thursday, 23 August 2012

Mee Udang Kuala Sepetang Pak Hashim




On the way balik berhari raya dari Sg. Dua, singgah di Taiping, nak berjumpa dengan kawan persekolahan yang dah lama tak jumpa. Dia tinggal di Taman Sri Matang. Lepas jumpa kawan, anak anak sibuk nak makan mee udang.

Sebelum ni pun, dah pernah dah makan mee udang Mak Jah Kuala Sepetang. Kali ni kami nak cuba Mee Udang Banjir Mak Teh. Tapi, ramainya orang. Since mmg takmo pergi kedai Mak Jah lagi (sbb memang nak mencuba yang lain, tambahan pula, kedai Mak Jah pun ramai juga orang), kami pergi ke kedai sebelah. Kedai Pak Hashim. Tp sayang, gambar yang di ambil, semua blurrrrr...kelabu asap. Tinggal gambar sign board ni jer yang elok sikit.


Kami order mee udang (2), mee goreng udang (1), kueteow udang (1), nasi goreng  udang (3) berserta air minuman untuk 7 orang. Total : RM67.00.  Pada saya murah ler kalau bandingkan harga di kedai Mak Jah. Cuma bezanya, kedai Pak Hashim ni tak menarik sangat. Dia perlu lakukan sesuatu, untuk menarik minat pengunjung untuk datang. Dan juga menu nya tidak banyak. Tidak seperti kedai Mak Jah. Ada udang goreng tepung, cucur udang, mee, kueteow, nasi udang dll. Dan cara makanan di hidangkankan juga menarik.  Kena carik balik gambar gambar lama semasa makan di kedai Mak Jah.   Dari segi rasa, pada akak, tak jauh beza. Kedai Pak Hashim ni sempoi sangat.