Showing posts with label Desaru. Show all posts
Showing posts with label Desaru. Show all posts

Friday, 8 June 2012

Desaru - Johor

4 Jun 2012

Pagi pagi dah siap siap nak berangkat ke Desaru. Dari rumah adik ipar, pelbagai bekal di sediakan...termasuk nasi lemak, kuah rojak buah. Apa lagi ntah.....hahahhaa..nampak nau akak ni ikut jer...semua org sediakan..huhuhuhu..bertuah punya kakak ipar.

Kami pergi Desaru ikut highway Senai Desaru. Ni 2nd time akak pegi. Pestime dulu, masa ikut Treasure hunt organized by company. Masa tu nak pegi, asik merungut dlm keter..bila laaa nak sampai..bila laaa nak sampai.....hehehhe..masa tu stay kat Lotus Desaru. Best Lotus Desaru ni..cantik..


Lebuhraya Senai Desaru

Klu ikut hiway, mmg kena naik jambatan ni...


Budak ingusan dah boring dlm keter..kekkekeke

Sampai sampai jer dah jalan jalan wat spotcheck sekitaran...hahahha..tunggu ek Hafiy..jap lagi..

Ada monyet nak tumpang bersukaria...

Serba complete kat apartment ni. Washing machine dan dryer pun ada. Di dapur ada microwave, rice cooker, segala utensil, periuk belang. Malah thermo port pun ada. Besar juga apartment ni. Ada 3 bilik tidur, semua complete dengan air cond.


Dapur dan dining room

Dalam apartment...abaikan ler org yg tido tu..hahhaaha

Apalagi...........jommm terjun.......

Hafiy dah pandai wat peace.....


Rendam selagi mauu..


Terjun dan mandi manda ler sampai lebam....


Swimming pool, belakang rumah jer..

Jalan jalan carik monyet......baik baik ye nak..kang kena gigit..kekekke

Sementara nak tunggu malam, dimana episod ber barbeque dan majlis hari jadi akan dijalan, kami sekeluarga pi jenjalan merata tempat tempat yg dekat ngan Desaru. Ni kat Tanjung Balau.



Sepetang di Tanjung Balau...











 Pasangan veteran...kekekeke




Kat Tanjung Balau ni ada Muzium Nelayan. Tp by the time kami sampai, dah tutup dahhh....


Dah abis pusing Tanjung Balau, kami pusing ke Sungai Rengit. Nampak signboard Ostrich Farm. Tp sampai sampai, pun dah tutup.......hahahhaha. Jauh juga nak ke Sungai Rengit. Kata penduduk kampung di sini, kalau nak sampai ke penghujung, yg terakhir sekali ada TLDM. Tp kami tak pergi pun...sbb hari makan malam.....yg kat umah mesti dah bersiap siap  nak membakar malam ni..kekke


Restoran ni dekat Ostrich Farm. Halal atau tidak, wallahualam..sbb kedai dah tutup....tak dpt nak tanya..



Dataran Sungai Rengit di waktu malam..


 Sepanjang laluan ke sini, mmg boleh nampak laut dan pantai. Samada boleh mandi atau tidak, wallahualam....ada lagi satu pekan kecil, akak lupa nama pekan tu..Pengelih kut....

On d way balik dari Sg. Rengit, adik ipar telepon minta belikan sos cili dan sos barbeku. Kami pusing lagi..bandar paling dekat dengan Desaru ialah Bandar Penawar. Pekan kecil, susah gak nak cari sos barbeku. Sos cili byk....