Showing posts with label Mango Six. Show all posts
Showing posts with label Mango Six. Show all posts

Tuesday, 17 January 2017

Mango Six

Bila sesuatu viral di FB, maka keinginan untuk mencuba sudah pasti ada. Dan akhirnya kami sampai ke sini...hahhaha.  Tak dapat try Mango Six kat Korea, kat Puchong pun jadilah ya....As usual, The 6 Hardcore Ladies menerjah Mango Six (walau tak cukup korum). Lain kali kita pergi togeder geder ye Airin, Shieda and Along. Hari ni ai bersama Dahlia dan Nurul jer..hhehehhe...

Location:
The Cube
No. 11, Jalan  Puteri 7/13A, Bandar Puteri, Puchong, Selangor
Opening Hours:
Sun - Thur
0900 am - 1200 am
Fri - Sat
0900 am - 0100 am

Sedap ker.....hmmm..it depends on tekak masing masing. Kami mencuba yang mango base. Tak manis sangat, tapi creamy. Bila lemak berkrim ni, di makan bersama mango yang sweet sour tu, just nice (pada saya la)

Menu kami hari ini: 


Sementara menanti




TS Caramel Almond

Mango Baumkuchen

Waffle Mango

JC Mango Tango

Caramel Machiato

Caramel Machiato, JC Mango Tango, Waffle Mango, Mango Baumkuchen & TS Caramel Almond

Mango Baumkuchen

TS Caramel Almond, Waffle Mango & Mango Baumkuchen

Caramel Machiato & JC Mango Tango

TS Carameal Almond

Waffle Mango
Saya suka TS Caramel Almond. Roti yang di salut karamel dan di bakar agaknyer..hahaha...wallhualam. Sbb keliling roti is bit crunchy.. And diletakkan whipping cream diatasnya disamping beberapa almond disekeliling semasa dihidangkan.. Memang amat creamy and not too sweet. Manakala Mango Baumkuchen pula adalah sejenis kek diletakkan bersama whipping cream, icecream dan hirisan mango. Waffle Mango juga dihidangkan bersama hirisan mango, ice cream dan whipping cream....hmmm...lemak berkrim...disukai ramai. 

Bukan semuanya mango base semata mata. Ada juga strawberry + mango, green apple, lemonade, berries dan juga kiwi. Cheese pun ada tu...hehhehhe.