Tuesday, 21 March 2017

Konvoi Berbasikal Wanita 2017

11 March 2017 (Sabtu)

Last sabtu pergi Gopeng. Sabtu ni  kita pergi berkonvoi pula. Sempena Hari Wanita. Ni pun last minit punya kerja gak. Lagi 3 hari sebelum event, saya registered to join Konvoi Berbasikal Wanita 2017 ni. Event ni berlangsung di Dataran Putrajaya. Sanggup pergi beli basikal baru tu, semata mata nak joined this event. Sbb last minit, nak sewa, basikal pun dah tak ada. Semua juga atas dorongan kawan kawan #KMC.
Medal

My unlucky number..hahaha. Tak menang lucky draw pun

Before the cycling started
Cer teka...


Saya minta kakak antarkan ke Dataran Putrajaya. And dia bawak balik kereta ke Precint 9. So, saya takdelah hassle mencari parking untuk letak kereta. Dan dah janji2 ngan #KMC friends untuk jumpa setempat and gerak sekali.

Ambik stamina dulu
My #KMC Friends. Eryn dan anak anak, Reeny, Reen, Chi, Intan and doter, Elise (Eh Chi ngan Elise tiada dalam gambar...heehee)

Kita rehat dulu yaaa
Ada yang bawak anak anak sekali. Seronok ramai ramai ni. Saya dengan Reen memang kayuh pelan pelan. Dah lama tak bawak basikal, memang bergoyang basikal bila saya berkayuh. Dan saya tak prektis pun. Berpuluh tahun tak bawak basikal, and hari ni adalah kali pertama setelah sekian lama meninggalkannya.

#KMC friends. Tamat sudah 10km mengayuh basikal
#initlahkuasawanita #konvoiberbasikalwanita2017 #dataranputrajaya


Enjoy je walaupun tak menang apa apa. Tahniah pada yang menang lucky draw. Selepas event, masing masing membawa haluan....dan saya kena mengayuh basikal dari Dataran Putrajaya ke Precint 9. Matilanakmak.....hahaha. Dengan panasnya, dengan terhegeh hegeh kayuh basikal, dengan dah takde stamina nya. Sampai umah kakak, bukak baju...tukar baju lain, kebabom trus. Letihhhhh..




1 comment: