Thursday, 11 May 2017

Mini Reunion

10 May 2017

On Wesak day recently kembali bertemu kengkawan sama sama belajar di ITM Kota Bharu, Kelantan juga kengkawan sealiran dari ITM Kuantan, Pahang (Batch saya ITMCK 88, kemudian kami di tukar ke Kuantan, Pahang). Saya dah lama tak ketemu mereka mereka ni semua. Ada yang tak jumpa langsung lepas tamat pengajian. Saya juga bukan jenis orang yang rajin mencari kawan kawan. Tapi atas inisiatif kengkawan seperti Sherry, Zana, Hani, Tini, (saya namakan a few), maka tercetus ler idea untuk berjumpa jumpa. Some of them memang dah biasa sangat berjumpa. Silaturrahim antara mereka memang berpanjangan dari saat tamat pengajian hingga sekarang. 


I put this story in my blog, sebab saya mahu mengenangkan kembali zaman zaman remaja. One day, I might forget. So if I read this again, then maybe I will remember. Saya taklah rapat dengan semua orang. Cuma several people je. Tapi demi usaha kengkawan, saya gagah juga untuk hadir. Tak ramai sebenarnya. Dalam 11 orang gitu. Hani, Nor, Sherry, Zana, Tini, saya (ITMCK), manakala Erra, Noriah, Mawar, Yati, Rose dari ITMCP Kuantan. Siapa lagi eh....

Yang hadir
Konsep potluck. Masing masing bawak makanan. Macam macam ada. Lemang, rendang, spageti, victoria sandwich cake, roti kapit sardin (tak tau nama hehehhe), bingka, choc cupcake, serimuka, laksa...walllaa. memang meriah makanan. 

Rendang Erra memang superb. Begitu juga dengan Mini Red Velvet Cake. Bronies Rose, Puff Zana, Laksa Sherry, Lemang Noriah, Sandwich Cake Noor, Serimuka Tini, Cupcake Yatie, Spageti Hani...perghhh..buntang makan. Saya bawa spageti oglio bukan masak sendiri....(banyak lagi makanan lain yang tak berapa nak ingat)

Sapa penah makan laksa ngan fish cake. Org Perak je buat gitu hehehe





The best ever - Mini Red Velvet
We enjoyed. We chit chatting sambil mengenang ngenang masa lalu. Macam biasa, bila terlalu lama tak berjumpa, terlalu banyak stories mories yang nak di sampaikan. Adakala bercakap pun sampai bersimpang siur. Cross over.

Moga silaturrahim terus berpanjangan. Walau mungkin dahulu kita tidak serapat mana, moga kali ini persahabatan terus dapat di eratkan. Gembira mengenali uols.




2 comments:

  1. Cakkkkkkkkkkk hehe. sedu sedan ai baca. thank you for being a friend, kak Ina. Me love you long time.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Me love you too....camner leh jumpa jalan kesini ni eh...hahhaa.

      Delete